Dak gestort, hoogste punt bereikt!

Met het storten van het betonnen dak van de Ensemblezaal is het hoogste punt van het OCC bereikt. Een feestje voor de bouwers, een mijlpaal voor de bestuurders en de instellingen die hier vanaf 2021 hun intrek nemen.

In de bouw is het traditie om de bouwers bij het bereiken van het hoogste punt te belonen met een extraatje: pannenbier. Omdat bier op de bouwplaats anno 2019 natuurlijk niet meer kan, heeft het kratje plaats gemaakt voor een kraam: een grote snackkar serveert alle bouwers een warme lunch die gretig aftrek vindt.

Revis: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons én de bouwers die naast het stadhuis een prachtig gebouw realiseren. Samen met de culturele instellingen aan het Spui vormt het OCC straks het culturele hart van Den Haag, waar niet alleen optredens plaatsvinden maar waar ook plaats is voor ons internationaal toonaangevende conservatorium.”

Het OCC wordt een dynamische plek die beweegt en in beweging brengt met een verwachte 300.000 bezoekers per jaar. Het wordt het dagelijks onderkomen van zo’n 1500 studenten, tachtig orkestmusici, vijftig dansers en alle medewerkers van de respectievelijke organisaties. Een podium waar volop ruimte is voor initiatieven uit de stad: van een open podium voor Haagse bands tot stadsdebatten. Een plek met een internationale aantrekkingskracht, programmering en allure voor alle inwoners en bezoekers Den Haag.

Interessant artikel? Deel deze nu op uw profiel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn